Uw praktijk voor Oefentherapie Mensendieck in Amsterdam

Leer voelen en begrijpen hoe je lichaam beweegt

Mensendieck Amsterdam

Door oefentherapie Mensendieck word je bewust van je eigen houding en bewegingen. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar is het niet. Zo komen veel lichamelijke klachten voort uit een verkeerde houding of foutieve manier van bewegen. Oefentherapie Mensendieck leert je om te begrijpen hoe je lichaam beweegt en je lichaam beter te voelen. Dit zorgt ervoor dat je jouw lichaam optimaal kunt gebruiken tijdens dagelijkse activiteiten. De oefentherapie in Amsterdam geeft je praktische tips, adviezen en oefeningen die je direct kunt toepassen in je dagelijkse bezigheden. Denk hierbij aan een goede houding tijdens het werk, bij het sporten en andere activiteiten in je privéleven.

Voor wie is Mensendieck therapie?

Oefentherapie Mensendieck is er voor mensen die de volgende klachten ervaren:

Ook kun je Haptomotion inschakelen voor ergonomische adviezen, een werkplekanalyse en voor haptotherapie in Amsterdam. Het uiteindelijke doel is dat jij vrij kunt bewegen en weer goed in je vel komt te zitten.

Hoe ziet het behandelproces Mensendieck therapie er uit?

Het behandelproces bestaat onder andere uit ontspannende, stabiliserende, mobiliserende en spierversterkende oefeningen. Hier kun je ook thuis mee aan de slag, waardoor je het geleerde direct kunt toepassen. Ook ademhalingsoefeningen, houding- en bewegingsadviezen en ergonomische adviezen maken deel uit van het behandelproces. Tijdens coachingsgesprekken krijg je inzicht in hoe jouw lichaam het beste functioneert en welke manier van bewegen het best bij jou past. Zo krijg je persoonlijke ergonomische adviezen, een passend sportadvies en advies met betrekking tot werktechniek. Het resultaat van de behandeling is dat je klachtenvrij je dagelijkse bezigheden kan doen en daarbij lekker in je vel zit. Kijk voor meer informatie op de site van oefentherapie.

Medical Taping Concept

Medical Taping Concept logo

Tijdens de Mensendieck therapie kan Medical Taping gebruikt worden. Deze vorm van tapen helpt je om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape biedt ondersteuning aan het spierstelsel en lichaamseigen genezingsprocessen. Zonder de bewegingsvrijheid te beperken beïnvloedt de tape daarnaast neurologische en circulatoire systemen. Spieren spelen een belangrijke rol in het lichaam en hebben niet enkel invloed op beweging. Jouw spieren zijn ook van invloed op de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur. Wanneer de spieren niet naar behoren werken kan dit resulteren in uiteenlopende klachten. Door gebruik te maken van Medical Taping wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

   Voor welke cursus wilt u zich aanmelden?

    Voor welke cursus wilt u zich aanmelden?

    Een van onze tevreden cliënten:

    'Dankzij de Mensendieck van Haptomotion kan ik weer mijn zittende beroep uitvoeren zonder pijnklachten van mijn nekhernia.'

    Marcel

    Wil je vrijblijvend geadviseerd worden?