Uw praktijk voor Oefentherapie Mensendieck in Amsterdam

Leer voelen en begrijpen hoe je lichaam beweegt

Wat is oefentherapie Mensendieck?

Wij laten je door oefentherapie Mensendieck in onze praktijk bewust worden van je eigen houding en bewegingen. Dit is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Veel lichamelijke klachten komen voort uit een verkeerde houding of een ongunstige manier van bewegen. Door middel van oefentherapie Mensendieck leer je beter voelen en begrijpen hoe je lichaam beweegt. Hierdoor leren we je hoe je je lichaam optimaal kan gebruiken tijdens dagelijkse activiteiten. Kortom we geven je praktische tips, adviezen en oefeningen die je direct kunt toepassen in je dagelijkse bezigheden. Denk hierbij aan zowel in je werk, je privéleven als bij het sporten.

Wij helpen jou bij onder andere:

Het behandelproces bestaat onder andere uit:

Wij als oefentherapeuten Mensendieck geven u inzicht in hoe jouw lichaam het beste functioneert en welke manier van bewegen het beste bij je past. Met als resultaat dat je klachtenvrij je dagelijkse bezigheden kan doen en daarbij lekker in je vel zit.

Medical Taping Concept

Medical Taping Concept logo

Medical Taping is een vorm van tapen om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel en lichaamseigen genezingsprocessen. Bovendien beïnvloedt de tape neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Spieren hebben niet alleen invloed op de bewegingen van het lichaam. Spieren hebben ook invloed op de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur. Als de spieren niet goed werken kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten. Als dit ondersteund wordt door middel van de speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Slaapoefentherapie

De oefentherapeut Cesar/ Mensendieck kan u helpen van uw slaapproblemen af te komen in gemiddeld 6 behandelingen.

De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische toepasbare aanpak. Slaapoefentherapeuten zijn hier speciaal voor bijgeschoold. Door middel van nieuwe wetenschappelijke inzichten krijg jij een behandeling op maat.

Wat kunt u verwachten van de slaapoefentherapeut?

De oefentherapeut benadert uw (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. De invloeden van uw dag lopen tenslotte door in de nacht. Dit kan vervolgens uw slechte nachtrust laten doorlopen in de dag die erop volgt. Hierdoor worden de onderliggende oorzaken en in standhoudende factoren van uw klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost.

De oefentherapeut helpt u met:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons of neem een kijkje op een van onderstaande websites.

Slaapproblematiek

Slaapoefentherapie

Voor welke cursus wilt u zich aanmelden?

Voor welke cursus wilt u zich aanmelden?

Een van onze tevreden cliënten:

'Dankzij de Mensendieck van Haptomotion kan ik weer mijn zittende beroep uitvoeren zonder pijnklachten van mijn nekhernia.'

Marcel

Wil je vrijblijvend geadviseerd worden?