Uw praktijk voor Oefentherapie Mensendieck in Amsterdam

Leer voelen en begrijpen hoe je lichaam beweegt

Mensendieck

Wij laten je door oefentherapie Mensendieck in onze praktijk bewust worden van je eigen houding en bewegingen. Dit is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt omdat veel lichamelijke klachten voortkomen uit een verkeerde houding of een ongunstige manier van bewegen. Door middel van oefentherapie Mensendieck leer je beter voelen en begrijpen hoe je lichaam beweegt. Bovendien leren we je hoe dit kan beïnvloeden en hoe je van je klachten af kunt komen. Kortom we geven je praktische tips, adviezen en oefeningen die je direct kunt toepassen in je dagelijkse bezigheden. Denk hierbij aan zowel in je werk, je privéleven als bij het sporten.

Mensendieck kan helpen bij onder andere:

Wat is oefentherapie Mensendieck?

De naam oefentherapie Mensendieck zegt het eigenlijk al. Tijdens de behandeling krijg je oefeningen die jou helpen van je klachten af te komen of die te verminderen. Dit resulteert in meer bewustwording van je lichaam, lichaamsspanningen, houding en bewegingen. Daarnaast kunnen wij je in onze praktijk door Mensendieck meer inzicht geven in de manier waarop omgevingsfactoren en mentale factoren je lichaam beïnvloeden.

We leren je technieken die je toe kunt passen bij eventuele opkomende klachten of om klachten in de toekomst te voorkomen.

Het behandelproces bestaat onder andere uit:

Wij heten u van harte welkom in onze praktijk in Amsterdam! Wij als oefentherapeuten Mensendieck kunnen u inzicht geven in hoe jouw lichaam het beste functioneert en welke manier van bewegen het beste bij je past. Met als resultaat dat je klachtenvrij je dagelijkse bezigheden kan doen en daarbij lekker in je vel zit.

Slaapoefentherapie

De oefentherapeut Cesar/ Mensendieck kan u helpen van uw slaapproblemen af te komen in gemiddeld 6 behandelingen.

De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische, voor u goed toepasbare aanpak. Slaapoefentherapeuten zijn hier speciaal voor bijgeschoold en leren non-stop verder op basis van recente inzichten en nieuwe wetenschappelijke publicaties.

Wat kunt u verwachten van de slaapoefentherapeut?

De oefentherapeut benadert uw (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. De invloeden van uw dag lopen tenslotte door in de nacht. Dit kan vervolgens uw slechte nachtrust laten doorlopen in de dag die erop volgt. Hierdoor worden de onderliggende oorzaken en in standhoudende factoren van uw klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost.

De oefentherapeut helpt u met:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons of neem een kijkje op een van onderstaande websites.

Slaapproblematiek

Slaapoefentherapie

Voor welke cursus wilt u zich aanmelden?

Voor welke cursus wilt u zich aanmelden?

Een van onze tevreden cliënten:

Dankzij de Mensendieck van Haptomotion kan ik weer mijn zittende beroep uitvoeren zonder pijnklachten van mijn nekhernia.

Marcel

Wil je vrijblijvend geadviseerd worden?