MENSENDIECK AMSTERDAM

De oefentherapeut is een expert in houding en beweging. Voor al je hulpvragen wordt een specifiek behandelplan gemaakt gericht op jouw lichaam. 

Mensendieck

Door oefentherapie Mensendieck word je bewust van je eigen houding en bewegingen. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar is het niet. Zo komen veel lichamelijke klachten voort uit een verkeerde houding of foutieve manier van bewegen. Oefentherapie Mensendieck leert je om te begrijpen hoe je lichaam beweegt en je lichaam beter te voelen. Dit zorgt ervoor dat je jouw lichaam optimaal kunt gebruiken tijdens dagelijkse activiteiten. De oefentherapie in Amsterdam Oost geeft je praktische tips, adviezen en oefeningen die je direct kunt toepassen in je dagelijkse bezigheden. Denk hierbij aan een goede houding tijdens het werk, bij het sporten en andere activiteiten in je privéleven.

Voor wie is Mensendieck therapie?

Oefentherapie Mensendieck is er voor mensen die de volgende klachten ervaren:

  • RSI / CANS klachten
  • Nek-, schouder- en rugklachten
  • Hernia klachten
  • Bekkenbodem klachten
  • Bekken klachten
  • Stressgerelateerde klachten
  • Ademhalingsproblemen

Ook kun je HaptoMotion inschakelen voor ergonomische adviezen, een werkplekanalyse en voor haptotherapie in Amsterdam Oost. Het uiteindelijke doel is dat jij vrij kunt bewegen en weer goed in je vel komt te zitten.

Hoe ziet het behandelproces Mensendieck therapie er uit?

Het behandelproces bestaat onder andere uit ontspannende, stabiliserende, mobiliserende en spierversterkende oefeningen. Hier kun je ook thuis mee aan de slag, waardoor je het geleerde direct kunt toepassen. Ook ademhalingsoefeningen, houding- en bewegingsadviezen en ergonomische adviezen maken deel uit van het behandelproces. Tijdens coachingsgesprekken krijg je inzicht in hoe jouw lichaam het beste functioneert en welke manier van bewegen het best bij jou past. Zo krijg je persoonlijke ergonomische adviezen, een passend sportadvies en advies met betrekking tot werktechniek. Het resultaat van de behandeling is dat je klachtenvrij je dagelijkse bezigheden kan doen en daarbij lekker in je vel zit. Kijk voor meer informatie op de site van oefentherapie.

Tarieven

Mensendieck
Een behandeling duurt 30 minuten en kost €39,-

Wat anderen over ons zeggen

“Dankzij de Mensendieck van HaptoMotion kan ik weer mijn zittende beroep uitvoeren zonder pijnklachten van mijn nekhernia.”

Marcel

HaptoMotion Amsterdam
Niasstraat 5G
1095 TS Amsterdam

Aanwezig:
Maandag: 8:00 – 19:00
Dinsdag: 8:00 – 19:00
Woensdag: 8:00 – 13:00
Donderdag: 8:00 – 19:00

HaptoMotion Muiden
Burgemeester de Raadtsingel 3
1382 BE Muiden

Aanwezig:
Woensdag: 14:00 – 18:00
Vrijdag: 8:00 – 18:00

KvK: 34341363

Lid van vereniging van Haptotherapeuten.
VVH: 508A
Praktijk AGBCode: 07044350
Persoonlijke AGB: 07998882

Algemene voorwaarden
Privacybeleid
Behandelovereenkomst
Beroepscode GZ
Intakeformulier

HaptoMotion praktijk voor oefentherapie

Mellemma website, 2024