Uw praktijk voor Oefentherapie in Amsterdam

Wordt bewust van je eigen lichaam

Oefentherapie Amsterdam

Veel mensen hebben last van terugkerende lichamelijke klachten, zoals nek-, rug-, en schouderpijn. Met de oefentherapie Mensendieck in Amsterdam kun je een structurele oplossing vinden voor de behandeling van jouw klachten. Bij Haptomotion leren wij je om te voelen en te begrijpen hoe je jouw lichaam beweegt. Zo bekijken we onder andere de werkhouding maar ook je houding tijdens de dagelijkse activiteiten. Veel lichamelijke klachten ontstaan namelijk door een ongunstige manier van bewegen of de verkeerde houding. Bewustwording van je eigen lichaam en de manier waarop je beweegt helpt je om beter te voelen en veranderingen aan te brengen.

Mensendieck therapie voor lichamelijke klachten

Mensendieck oefentherapie is er op gericht om jou te leren het lichaam optimaal te gebruiken tijdens de dagelijkse bezigheden. Je ontvangt praktische oefeningen, adviezen en tips waar je direct mee aan de slag kunt om verbetering aan te brengen. De oefentherapie is geschikt voor een groot aantal lichamelijke klachten, waaronder nek-, schouder-, en rugklachten, RSI klachten, hernia klachten, bekken- en bekkenbodem klachten en zwangerschapsklachten. Ook stressgerelateerde klachten kunnen behandeld worden met oefentherapie of haptonomie in Amsterdam. Stress draag je mee in je lichaam. Zo kan stress zorgen voor een foutieve manier van ademhalen en kun je onbewust de spieren aanspannen, waardoor er overbelasting en verkramping ontstaat. Dit kan leiden tot nekpijn, schouderpijn en spanningshoofdpijn.

Behandeling oefentherapie

Onder begeleiding van een oefentherapeut krijg je inzicht in de manier van bewegen die bij je past. Zo leer je hoe jouw lichaam het beste functioneert door verschillende spierversterkende, stabiliserende, mobiliserende en ontspannende oefeningen. Ook ademhalingsoefeningen, coachingsgesprekken en houding- en bewegingsadviezen maken deel uit van de behandeling. Deze praktische adviezen kun je direct gaan toepassen in jouw dagelijks leven. Door ergonomische adviezen en het bespreken van werktechniek heb je de handvatten om ook tijdens het werk een ergonomische houding aan te nemen. Uiteraard ontvang je ook een persoonlijk sportadvies. Het volgens van oefentherapie zorgt ervoor dat je goed in je vel zit en klachtenvrij kunt bewegen.

Ergonomisch advies voor de werkplek

Als werkgever wil je dat jouw medewerkers gezond en vitaal zijn en blijven. Een ergonomisch ingerichte werkplek is hiervoor van essentieel belang. Mensen brengen uren per dag door achter de computer en een verkeerde schermhoogte of verkeerd afgestelde stoel kan langdurige klachten veroorzaken. Ook RSI en CANS klachten kunnen ontstaan door een foutief gebruik van de muis. Haptomotion kan ingeschakeld worden voor een werkplekanalyse en zo een deskundig ergonomisch advies geven aan organisaties en bedrijven.

Voor welke cursus wilt u zich aanmelden?

Voor welke cursus wilt u zich aanmelden?

Een van onze tevreden cliënten:

'Dankzij de Mensendieck van Haptomotion kan ik weer mijn zittende beroep uitvoeren zonder pijnklachten van mijn nekhernia.'

Marcel

Wil je vrijblijvend geadviseerd worden?