Uw praktijk voor zwangerschapsbegeleiding in Amsterdam

Samen voorbereiden op de bevalling

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding & Mama Move

Samen met vertrouwen de bevalling tegemoet.

Centraal staat de begeleiding van beide ouders. Door oefeningen reduceren we stress, wat de ontwikkeling van het kind en de geboorte beter laat verlopen. Voor de moeder helpt de begeleiding om contact te maken met haar veranderende lichaam en hiernaar te luisteren. Op deze manier weet ze tijdens de zwangerschap en de bevalling beter wat ze nodig heeft en hoe hierom te vragen. Het is belangrijk voor de partner om betrokken zijn. Je maakt als partner deel uit van de zwangerschap, de geboorte – die je als team zo natuurlijk mogelijk kan laten verlopen – en de periode erna.

Contact maken met het kindje in de buik, stimuleert dit zijn of haar ontwikkeling en zelfvertrouwen. Goed contact zorgt voor een goede hechting tussen ouders en kind. Op deze manier geef je je kind het gevoel vanuit een veilige basis het leven te ontdekken. Met zijn drieën genieten van de zwangerschap en het begin van een nieuwe gezinssituatie.

Onderwerpen die in de 6 ontmoetingen aan bod komen voor beide ouders:

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding begint rond de 20 weken. Er zijn 5 ontmoetingen voor de bevalling en 1 na de bevalling met jullie kindje erbij.

Mama Move (op dit moment niet beschikbaar!)

Train je buiten weer fit na de bevalling. Je kunt bij Mama Move elke week instromen.

Mama Move is een bootcamp in het park voor pas bevallen vrouwen met als grote pluspunt dat je de baby in de kinderwagen meeneemt en dus niet voor een oppas hoeft te zorgen!

Achter de kinderwagen gaan we oefeningen doen om weer in conditie te komen zodat je lijf weer fit en sterk aanvoelt! Dit zijn oefeningen om meer conditie te krijgen en bijvoorbeeld oefeningen voor het versterken van rug-, arm-, bil-, been- en bekkenbodemspieren. David weet exact welke oefeningen je lijf na de bevalling aankan.

Er wordt een 6 rittenkaart (6 weken) aangeboden om een gestructureerd programma te doorlopen en om weer fit te worden na de bevalling. Daarnaast worden ook tips en adviezen gegeven om je lichaam weer te laten herstellen. Ten slotte kun je thuis op een verantwoorde manier fitter te worden.

De groepen zijn niet groot zodat er ook tijd is voor individuele begeleiding.

Onderdelen:

Tijdstip:

Mama Move is op donderdagochtend van 11:00-12:00

De Mama Move wordt gegeven in het Vondelpark en we verzamelen van te voren bij de Boezemvriend, Overtoom 205 in Amsterdam.

Data:

 

Kosten:

6 rittenkaart voor € 50,- (2 maanden geldig)

In overleg kan er eventueel per losse les worden betaald.

Voor welke cursus wilt u zich aanmelden?

Voor welke cursus wilt u zich aanmelden?

Een van onze tevreden cliënten:

'Door de zwangerschapsbegeleiding leer je samen zwanger te zijn. Esther is zeer kundig en begeleid je door het hele proces.'

Michiel

Wil je vrijblijvend geadviseerd worden?