HAPTONOMISCHE ZWANGERSCHAPSBEGELEIDING 

& MAMA MOVE

Contact maken met de baby. Door oefeningen reduceren we stress, dit is goed voor de ontwikkeling van het kind. Het bevordert de hechting en laat de geboorte beter verlopen.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Samen met vertrouwen de bevalling tegemoet.

Centraal staat de begeleiding van beide ouders. Door oefeningen reduceren we stress, wat de ontwikkeling van het kind en de geboorte beter laat verlopen. Voor de moeder helpt de begeleiding om contact te maken met haar veranderende lichaam en hiernaar te luisteren. Op deze manier weet ze tijdens de zwangerschap en de bevalling beter wat ze nodig heeft en hoe hierom te vragen. Het is belangrijk voor de partner om betrokken zijn. Je maakt als partner deel uit van de zwangerschap, de geboorte – die je als team zo natuurlijk mogelijk kan laten verlopen – en de periode erna.

Contact maken met het kindje in de buik, stimuleert dit zijn of haar ontwikkeling en zelfvertrouwen. Goed contact zorgt voor een goede hechting tussen ouders en kind. Op deze manier geef je je kind het gevoel vanuit een veilige basis het leven te ontdekken. Met zijn drieën genieten van de zwangerschap en het begin van een nieuwe gezinssituatie.

Onderwerpen die in de 6 ontmoetingen aan bod komen voor beide ouders:

  • Samen leren om contact te maken met het kindje in de buik.
  • Ervaren van verschillende houdingen en handelingen die het dragen van het kindje voor de moeder verlichten.
  • Ervaren hoe om te gaan met pijn en stress.
  • Uitleg over het verloop van zwangerschap en bevalling.
  • De partner leert ervaren hoe de moeder bij te staan bij het opvangen van de weeën en beiden ervaren welke baringshoudingen goed voelen.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding begint rond de 20 weken. Er zijn 5 ontmoetingen voor de bevalling en 1 na de bevalling met jullie kindje erbij.

Mama Move 

Train je buiten weer fit na de bevalling.

Mama Move is een individuele training voor pas bevallen vrouwen met als grote pluspunt dat je de baby in de kinderwagen meeneemt en dus niet voor een oppas hoeft te zorgen!

Je doet oefeningen om weer in conditie te komen zodat je lijf weer fit en sterk aanvoelt!  Oefeningen om meer conditie te krijgen en bijvoorbeeld oefeningen voor het versterken van rug-, arm-, bil-, been- en bekkenbodemspieren. Esther weet exact welke oefeningen je lijf na de bevalling aankan.
Er wordt een gestructureerd individueel aangepast programma doorlopen en om weer fit te worden na de bevalling. Daarnaast worden ook tips en adviezen gegeven om je lichaam weer te laten herstellen. Tenslotte kun je thuis op een verantwoorde manier fitter worden.

Onderdelen:
  • Lichaamsbewustwording na de bevalling
  • Oefeningen voor spieren en gewrichten die veranderingen zijn ondergaan; zoals bekken(bodem)-, bil-, buik-, heup-, borst-, rugspieren en bekkenverbindingen
  • Conditie training, evenwichtsoefeningen / stabiliserende oefeningen
  • Houdingsadviezen 

 

 

Tarieven

Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding:
Deze behandeling voor beide ouders duurt 50 minuten en kost €86,-

Mamamove:
Een behandeling duurt 30 minuten en kost €33,-

Wat anderen over ons zeggen

“Sinds mijn partner en ik bij Esther zwangerschapshaptonomie volgen hebben we nooit meer ruzie. Ik heb sindsdien ook een stabielere relatie met mezelf en met mijn partner.”

Sophie

Wil je vrijblijvend geadviseerd worden?

neem contact met ons op

HaptoMotion Amsterdam
Niasstraat 5G
1095 TS Amsterdam

Aanwezig:
Maandag: 8:00 – 19:00
Dinsdag: 8:00 – 19:00
Woensdag: 8:00 – 13:00
Donderdag: 8:00 – 19:00

HaptoMotion Muiden
Burgemeester de Raadtsingel 3
1382 BE Muiden

Aanwezig:
Woensdag: 14:00 – 18:00
Vrijdag: 8:00 – 18:00

Mellemma website, 2021