HAPTONOMISCHE ZWANGERSCHAPSBEGELEIDING 

Contact maken met de baby. Door oefeningen reduceren we stress, dit is goed voor de ontwikkeling van het kind. Het bevordert de hechting en laat de geboorte beter verlopen.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Samen met vertrouwen de bevalling tegemoet.

Centraal staat de begeleiding van beide ouders. Door oefeningen reduceren we stress, wat de ontwikkeling van het kind en de geboorte beter laat verlopen. Voor de moeder helpt de begeleiding om contact te maken met haar veranderende lichaam en hiernaar te luisteren. Op deze manier weet ze tijdens de zwangerschap en de bevalling beter wat ze nodig heeft en hoe hierom te vragen. Het is belangrijk voor de partner om betrokken zijn. Je maakt als partner deel uit van de zwangerschap, de geboorte – die je als team zo natuurlijk mogelijk kan laten verlopen – en de periode erna.

Contact maken met het kindje in de buik, stimuleert dit zijn of haar ontwikkeling en zelfvertrouwen. Goed contact zorgt voor een goede hechting tussen ouders en kind. Op deze manier geef je je kind het gevoel vanuit een veilige basis het leven te ontdekken. Met zijn drieën genieten van de zwangerschap en het begin van een nieuwe gezinssituatie.

Onderwerpen die in de 6 ontmoetingen aan bod komen voor beide ouders:

  • Samen leren om contact te maken met het kindje in de buik.
  • Ervaren van verschillende houdingen en handelingen die het dragen van het kindje voor de moeder verlichten.
  • Ervaren hoe om te gaan met pijn en stress.
  • Uitleg over het verloop van zwangerschap en bevalling.
  • De partner leert ervaren hoe de moeder bij te staan bij het opvangen van de weeën en beiden ervaren welke baringshoudingen goed voelen.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding begint rond de 20 weken. Er zijn 5 ontmoetingen voor de bevalling en 1 na de bevalling met jullie kindje erbij.

Babymassage

Babymassage versterkt de band met je kindje. Een liefdevolle en bevestigende aanraking geeft een veiliger hechting en het werkt voor baby’s ontspannend en kalmerend. Ze kunnen genieten van de onverdeelde aandacht en aanraking van de vader of moeder. Aanraking speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van baby’s en blijkt zelfs essentieel voor de ontwikkeling van het babybrein, de hechting tussen ouder en kind en het reguleren van het stresssysteem van de baby. De effecten van babymassage zijn een rustiger en diepere slaap, een toename in gewicht en lengte en meer interesse voor hun omgeving. Ook hebben deze baby’s meer plezier in het maken van contact en huilen minder. Masserende ouders vinden dat de band met de baby versterkt werd en dat de massage de eigenwaarde van hen als ouder verhoogde. Er ontstaat meer contact tussen ouder en kind.

Tarieven

Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding:
Deze behandeling voor beide ouders duurt 50 minuten en kost €92,-

Babymassage:
Groepstarief: €62,- per 4 sessies
Individueel: €82,- per sessie

Wat anderen over ons zeggen
“Sinds mijn partner en ik bij Esther zwangerschapshaptonomie volgen hebben we nooit meer ruzie. Ik heb sindsdien ook een stabielere relatie met mezelf en met mijn partner.”
Sophie

HaptoMotion Amsterdam
Niasstraat 5G
1095 TS Amsterdam

Aanwezig:
Maandag: 8:00 – 19:00
Dinsdag: 8:00 – 19:00
Woensdag: 8:00 – 13:00
Donderdag: 8:00 – 19:00

HaptoMotion Muiden
Burgemeester de Raadtsingel 3
1398 BE Muiden

Aanwezig:
Woensdag: 14:00 – 18:00
Vrijdag: 8:00 – 18:00

KvK: 34341363

Lid van vereniging van Haptotherapeuten.
VVH: 508A
Praktijk AGBCode: 07044350
Persoonlijke AGB: 07998882

Algemene voorwaarden
Privacybeleid
Behandelovereenkomst
Beroepscode GZ
Intakeformulier

HaptoMotion praktijk voor oefentherapie

Mellemma website, 2024