HAPTONOMISCHE ZWANGERSCHAPSBEGELEIDING 

& MAMA MOVE

Contact maken met de baby. Door oefeningen reduceren we stress, dit is goed voor de ontwikkeling van het kind. Het bevordert de hechting en laat de geboorte beter verlopen.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Samen met vertrouwen de bevalling tegemoet.

Centraal staat de begeleiding van beide ouders. Door oefeningen reduceren we stress, wat de ontwikkeling van het kind en de geboorte beter laat verlopen. Voor de moeder helpt de begeleiding om contact te maken met haar veranderende lichaam en hiernaar te luisteren. Op deze manier weet ze tijdens de zwangerschap en de bevalling beter wat ze nodig heeft en hoe hierom te vragen. Het is belangrijk voor de partner om betrokken zijn. Je maakt als partner deel uit van de zwangerschap, de geboorte – die je als team zo natuurlijk mogelijk kan laten verlopen – en de periode erna.

Contact maken met het kindje in de buik, stimuleert dit zijn of haar ontwikkeling en zelfvertrouwen. Goed contact zorgt voor een goede hechting tussen ouders en kind. Op deze manier geef je je kind het gevoel vanuit een veilige basis het leven te ontdekken. Met zijn drieën genieten van de zwangerschap en het begin van een nieuwe gezinssituatie.

Onderwerpen die in de 6 ontmoetingen aan bod komen voor beide ouders:

  • Samen leren om contact te maken met het kindje in de buik.
  • Ervaren van verschillende houdingen en handelingen die het dragen van het kindje voor de moeder verlichten.
  • Ervaren hoe om te gaan met pijn en stress.
  • Uitleg over het verloop van zwangerschap en bevalling.
  • De partner leert ervaren hoe de moeder bij te staan bij het opvangen van de weeën en beiden ervaren welke baringshoudingen goed voelen.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding begint rond de 20 weken. Er zijn 5 ontmoetingen voor de bevalling en 1 na de bevalling met jullie kindje erbij.

Zwangerschapsmassage 

Je zwangerschap is een unieke tijd. Het is een mooi en wonderlijk avontuur maar tegelijkertijd ook een grote belasting voor je lichaam en geest.

Hormoonhuishouding

Je hormoonhuishouding verandert en hierdoor worden vrouwen zowel lichamelijk als geestelijk uitgedaagd. De druk op het bekkengebied bemoeilijkt de doorstroom van bloed. Er komt druk op de lymfeklieren en spieren; de huid en banden worden opgerekt. Zwangere vrouwen kunnen verschillende klachten ondervinden zoals: last van nek- & rug spanningen, bekkenklachten, vermoeidheid, vochtophoping en spanning voor de naderende bevalling. Juist dan is het belangrijk om af en toe de aandacht naar binnen te richten en je zwangere lichaam en ongeboren kind bewust te ervaren. Onze zwangerschapsmassage wordt altijd in overleg afgestemd op je specifieke wensen. 

Natuurlijke kalmeringsstoffen

De massage stimuleert de doorbloeding en de afvoer van lymfe- en afvalstoffen en maakt natuurlijke kalmeringsstoffen vrij die rug- en bekkenklachten helpen verminderen en een fijn en ontspannen gevoel teweegbrengen. Tijdens de massage wordt er ook contact gemaakt met het ongeboren kindje wat kalmerend werkt voor moeder en kind en bovenal leuk is.

Bij HaptoMotion werken we met een massagetafel voorzien van een haptonomisch matras. Dit is een comfortabel zacht matras, waar je zowel op je zij als op je rug kan plaatsnemen terwijl je wordt ondersteund door verschillende kussens.

Na je bevalling

Ook na je bevalling kunnen we een kraammassage komen doen. Onze kraammassage stimuleert de doorbloeding en de afvoer van lymfe- en afvalstoffen en maakt natuurlijke kalmeringsstoffen vrij die rug-, bekkenklachten en andere klachten helpen te verminderen en een fijn en ontspannen gevoel teweegbrengen. De kraamtijd is ervoor om verwend te worden, zodat je lichaam zowel fysiek als mentaal weer in balans kan komen.

Esther Hoonhout komt bij je thuis langs. Op deze manier kan je lekker gemasseerd worden in je eigen bed. Je kan bij je kindje blijven en je hoeft niet naar buiten. 

We gebruiken biologische/natuurlijke massageolie omdat dit goed is voor mens en natuur.

Min Hoogte: auto
Min Hoogte: auto
Maximale breedte: 80%
Maximale breedte: 80%

Tarieven

Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding:
Deze behandeling voor beide ouders duurt 50 minuten en kost €86,-

Mamamove:
Een behandeling duurt 30 minuten en kost €33,-

Wat anderen over ons zeggen

“Sinds mijn partner en ik bij Esther zwangerschapshaptonomie volgen hebben we nooit meer ruzie. Ik heb sindsdien ook een stabielere relatie met mezelf en met mijn partner.”

Sophie

Wil je vrijblijvend geadviseerd worden?

neem contact met ons op

HaptoMotion Amsterdam
Niasstraat 5G
1095 TS Amsterdam

Aanwezig:
Maandag: 8:00 – 19:00
Dinsdag: 8:00 – 19:00
Woensdag: 8:00 – 13:00
Donderdag: 8:00 – 19:00

HaptoMotion Muiden
Burgemeester de Raadtsingel 3
1382 BE Muiden

Aanwezig:
Woensdag: 14:00 – 18:00
Vrijdag: 8:00 – 18:00

Mellemma website, 2021