ADEMCOACH

Je leeft zoals je ademt en je ademt zoals je leeft.

Adem je vrij.

Ademcoach

Een hele mooie aanvulling voor haptotherapie of andere manier van meer in contact komen met je lichaam en je gevoelens is ademen.

Ademcoaching krijgt steeds meer aandacht in onze maatschappij. Door de drukte en de stress van het alledaagse leven zijn mensen op zoek naar manieren om te kunnen ontspannen. Mensen willen graag uit het hoofd en zich meer verbinden met het lijf. Hoe meer we ons lijf voelen hoe beter we voelen wat we nodig hebben. Je grenzen voel je letterlijk in je lijf. Je ja- gevoel en je nee-gevoel.

Ademen is ons belangrijkste energiebron. We kunnen 2 weken zonder eten, 1 week zonder drinken maar 3 minuten zonder adem. 80 procent van onze energie halen we uit zuurstof en het grootste deel van afvalstoffen verlaat ons lichaam via de uitademing.

Je leeft zoals je ademt en je ademt zoals je leeft. Alles in het leven raakt ons. Als je schrikt dan houd je je adem even in. Als je boos bent bries je de lucht uit je neus. Ademen laat zien en voelen hoe je je voelt en hoe je denkt. Als je verbinding maakt en houdt met je adem dan hou je verbinding met het leven. Adem je vrij en ontspannen, dan leeft je vrij en ontspannen.

Haptomotion gebruikt verschillende ademtechnieken. Niet iedere techniek is per definitie helpend voor iedereen. Bij een individuele ademsessie wordt je één-op-één begeleid door Esther en is er maximale aandacht en begeleiding. 
Het is vergelijkbaar met een consult bij een arts of therapeut en duurt ongeveer anderhalf uur. Afhankelijk van de hulpvraag bepalen we de doelstelling van de sessies.

Een ademsessie bestaat uit een coachingsgesprek, actief ademen en de ontspanningsfase direct daarna. Tijdens de sessie “leest” Esther de ademhaling en helpt ze de ademhaling verder te openen. Hoe meer je adem zich ‘opent’ (of je lichaam zich ontspant om de ademhaling ruimte te geven), hoe lekkerder je in je vel zit (de spanning adem je weg). 

Hoeveel sessies nodig zijn, verschilt per persoon. Vaak zijn een minimum van drie sessies wenselijk om echt goed naar je adempatroon te kijken. We kijken samen naar een passende manier om ook zelf veel te doen in de vorm van ondersteunende oefeningen. Je bouwt daarmee een ‘toolbox’ om in te zetten op de momenten dat je het nodig hebt, om te ontspannen of je energieniveau te verhogen

Tarieven

Een behandeling duurt 90 minuten en kost €138,-

Wat anderen over ons zeggen

De massage van Esther gaf me ontspanning en beter contact met mijn kindje.

Barbara

HaptoMotion Amsterdam
Niasstraat 5G
1095 TS Amsterdam

Aanwezig:
Maandag: 8:00 – 19:00
Dinsdag: 8:00 – 19:00
Woensdag: 8:00 – 13:00
Donderdag: 8:00 – 19:00

HaptoMotion Muiden
Burgemeester de Raadtsingel 3
1398 BE Muiden

Aanwezig:
Woensdag: 14:00 – 18:00
Vrijdag: 8:00 – 18:00

KvK: 34341363

Lid van vereniging van Haptotherapeuten.
VVH: 508A
Praktijk AGBCode: 07044350
Persoonlijke AGB: 07998882

Algemene voorwaarden
Privacybeleid
Behandelovereenkomst
Beroepscode GZ
Intakeformulier

HaptoMotion praktijk voor oefentherapie

Mellemma website, 2024