SYSTEMISCH WERKPSYCH-K®

Met Systemisch werk leer je terug te geven wat niet bij jou hoort, zodat je bij je innerlijke kracht en wijsheid komt. PSYCH-K® helpt je je negatieve overtuigingen los te laten en positief naar de toekomst te kijken.

INDIVIDUEEL SYSTEMISCH WERK

Aanvullend op de Haptotherapie kan ik je begeleiden in het ontdekken van je onderliggende familiepatronen. Je kan soms vastlopen in het leven, je eenzaam voelen, nergens bij voelen horen, onzeker zijn. Deze gevoelens zijn niet altijd alleen van ons zelf. Soms zijn gevoelens overgedragen of heb je zelf gevoelens overgenomen. Het is een soort onzichtbaar systeem, waar we ons vaak niet bewust van zijn. 

 Wij gaan samen aan de slag om deze patronen en dynamieken te herkennen en er inzicht in te krijgen. Het wordt helder hoe jij in verhouding staat tot anderen. Dit kan je familie zijn, maar ook je collega’s of je vriendenkring die we in een opstelling kunnen zetten. Soms kan dit inzicht in de patronen al erg helpen om je gevoelens te herkennen en een plek te geven.  

Je leert terug te geven wat niet bij jou hoort, zodat je bij je innerlijke kracht en wijsheid komt. Het doel is dat je je zelfstandigheid weer terug vindt en met een positief gevoel en in je kracht de volgende stappen kan nemen in het leven.

PSYCH-K®

PSYCH-K® is een uniek en krachtig proces om je onderbewuste geest te herprogrammeren. Op een gemakkelijke manier kun je stress en stressvolle emoties loslaten en leven naar ontspanning en innerlijke rust. Je kunt er snel en effectief mee herstellen van heftige gebeurtenissen of trauma’s zonder deze intensief te hoeven herbeleven. Op een simpele en snelle manier kun je je overtuigingen, die je stress geven, in lijn brengen met waar je naar verlangt. Door middel van het veranderen van je overtuigingen kun je stressvolle gedachten, emoties en gedrag veranderen.

(Onbewuste) Overtuigingen

Je overtuigingen zijn conclusies die je onderbewustzijn heeft getrokken uit eerdere ervaringen. Uit hersenonderzoek blijkt dat ruim 95% van onze overtuigingen onbewust is. Op basis van onze overtuigingen ontstaan onze gedachten, onze reacties (gewoonten) en hoe we ons voelen. Hoe je reageert in situaties en hoe je je voelt, kun je daarom gemakkelijk veranderen door het vervangen van je onbewuste overtuigingen.

Het onderbewuste, de blijvende verandering

De bewuste geest maakt maar voor 5% de dienst uit. Dat is ook de reden dat we veelal onze goede voornemens niet kunnen volhouden. Het is juist ons onderbewustzijn (95%) dat veruit de grootste invloed uitoefent op ons gedrag en onze emoties. Wil je echt iets blijvend en effectief veranderen, dan moet je bij de kern zijn en dat is het onderbewuste.

Stress loslaten en overtuigingen veranderen door je hersenhelften te verbinden

PSYCH-K® werkt met processen om stress, emoties en trauma’s los te laten en belemmerende overtuigingen te vervangen door bekrachtigende overtuigingen. Zodra je stress hebt zijn je beide hersenhelften niet meer verbonden. Je hebt dan een zwakke spierspanning in je lichaam. Daarom kan je met spiertesten stress opsporen. Als iets niet waar is voor je brein geeft dit ook stress. Dit geeft dus tevens een zwakke spierspanning. Hier werken we mee met PSYCH-K®.
Ik coach je erop om de stress in je brein op te sporen met spiertesten. Dit kan zijn stress die je voelt bij een situatie of door je belemmerende overtuigingen op te sporen. Vervolgens werken we met de PSYCH-K® processen om weer verbindingen te creëren tussen beide hersenhelften. Door deze verbindingen haal je de lading van een stressvolle situatie af en kun neutraal op de situatie gaan reageren. Tevens kan je door deze verbindingsprocessen een bekrachtigende overtuiging herprogrammeren in je brein, zodat deze de belemmerende overtuiging overschrijft. Door je overtuigingen te veranderen kun je je voelen, denken en handelen veranderen.

Grondlegger PSYCH-K®

De originator van PSYCH-K® is Rob Williams. Hij heeft in 1988 het eerste PSYCH-K® proces ontvangen van wat hij de ‘PSYCH-K® gedachtenvorm’ noemt. Als therapeut heeft hij vervolgens deze processen uitgeprobeerd en was verbluft met de resultaten die zijn cliënten plotseling behaalden. Het grote succes en werkzaamheid van PSYCH-K® schrijft hij toe aan het feit dat we in PSYCH-K® gebruik maken van het gehele verruimde bewustzijn, inclusief de spirituele component, het hogere bewustzijn. Ook het veiligheidsprotocol is uniek. Het veiligheidsprotocol geeft vanzelf aan of de cliënt aan de slag kan met bepaalde overtuigingen of dat er eerst iets anders aangepakt mag worden. Dit zorgt voor een snelle verdieping van de sessie naar het niveau waar het werkelijk om gaat.

Wetenschappelijke benadering

In het onderstaande filmpje legt cel-bioloog Bruce Lipton zijn ervaring met PSYCH-K® uit.
Bruce Lipton schreef het boek ‘De Biologie van de overtuiging’. In dit boek maakt Bruce Lipton ons deelgenoot van zijn verpletterende ontdekking dat we geen slachtoffer zijn van onze genen, maar dat we ons welbevinden kunnen beïnvloeden door onze gedachten, emoties en overtuigingen. Dr. Bruce Lipton komt tot deze conclusie na uitgebreid onderzoek naar de moleculaire processen waarmee cellen informatie verwerken. Daaruit bleek dat het niet de genen zijn die ons gedrag bepalen, maar dat de genen worden aan- en uitgezet door externe factoren. Ze worden getriggerd door onze waarnemingen en onze gedachten en overtuigingen.

Waarvoor werkt PSYCH-K®

Je kan PSYCH-K® goed inzetten bij onder andere de volgende situaties

Blokkades opheffen

Je kunt met PSYCH-K® met alle mogelijke thema’s aan het werk wanneer onvrede of stress wordt ervaren.
PSYCH-K® biedt een aantal manieren om stress te transformeren en overtuigingen, die blokkeren wat je wilt te herkennen en te vervangen door overtuigingen, die je bekrachtigen. Het doel van PSYCH-K® is dus blokkades opheffen.

Relatieproblemen

Heb je een stressvolle relatie met je partner, je kind, je ouder, je werkgever of iemand anders? PSYCH-K® biedt een manier om eenzijdig (zonder de ander) te werken aan je relatieproblemen.

Innerlijke onrust

Innerlijke onrust kan veroorzaakt worden door oude stressvolle situaties die raken aan gebeurtenissen in het nu. Door de stress op te sporen in je onderbewustzijn, kan de huidige situatie neutraal worden.
Tevens kunnen stressvolle gedachten onrust geven. Deze gedachten komen voort uit belemmerende overtuigingen. Deze onderliggende belemmerende overtuigingen kunnen we opsporen en deze vervangen door overtuigingen die je helpen om innerlijke rust te krijgen.

Overprikkeling en vermoeidheid

Ben je snel moe, overprikkeld en of voel je je uitgeput? We zoeken samen naar welke belemmerende overtuigingen maken dat je je zo voelt en deze vervangen door overtuigingen die je meer energie geven en maken dat je meer prikkels aankunt. PSYCH-K® kan je effectief toepassen voor het opheffen van overprikkeling en vermoeidheid.

Zelfvertrouwen bij spannende situaties

Heb je groepsangst, prestatieangst, examenvrees of zijn er andere situaties waarin je je erg zenuwachtig of angstig voelt? Dan gaan we onderzoeken welke overtuigingen je zo laten voelen en we kunnen deze met PSYCH-K® vervangen door overtuigingen die je in deze situaties rustig laten voelen en vol zelfvertrouwen.

Eigenwaarde en zelfliefde

Heb je moeite met kritiek, ben je bang om fouten te maken, voel je je vaak onzeker, heb je moeite met tijdsdruk, voel je vaak een slachtoffer van de situatie of heb je veel kritiek op jezelf en/of anderen? Je kunt je ontspannen gaan voelen door je overtuigingen over deze situaties en over jezelf te veranderen.

Tarieven

PSYCH-K®
Een behandeling duurt 60 minuten en kost €92,-

Systemisch Werk
Een behandeling duurt 90 minuten en kost €102,-

HaptoMotion praktijk voor oefentherapie

HaptoMotion Amsterdam
Niasstraat 5G
1095 TS Amsterdam

Aanwezig:
Maandag: 8:00 – 19:00
Dinsdag: 8:00 – 19:00
Woensdag: 8:00 – 13:00
Donderdag: 8:00 – 19:00

HaptoMotion Muiden
Burgemeester de Raadtsingel 3
1398 BE Muiden

Aanwezig:
Woensdag: 14:00 – 18:00
Vrijdag: 8:00 – 18:00

KvK: 34341363

Lid van vereniging van Haptotherapeuten.
VVH: 508A
Praktijk AGBCode: 07044350
Persoonlijke AGB: 07998882

Algemene voorwaarden
Privacybeleid
Behandelovereenkomst
Beroepscode GZ
Intakeformulier

HaptoMotion praktijk voor oefentherapie

Mellemma website, 2024