HAPTOTHERAPIE

Je goed voelen begint bij goed voelen. Door middel van haptotherapie leer je een goede balans te vinden tussen voelen-denken en doen.

Haptotherapie en Haptonomie in Amsterdam

Je goed voelen begint met goed voelen.

Door middel van Haptotherapie in onze praktijk zorgen wij er voor dat je je goed gaat voelen door letterlijk ‘goed voelen’. Het klinkt zo eenvoudig maar contact maken met je emoties is niet altijd vanzelfsprekend. Omdat je je daar ongemakkelijk bij voelt, omdat je niet weet hoe of omdat je er geen tijd voor hebt. Een natuurlijk gevolg hiervan is het blokkeren van emoties en dat je je gespannen gaat bewegen: zowel in je lijf als door het leven. Misschien zit je daardoor minder goed in je vel of zijn er fysieke klachten aan toe te schrijven.

Een haptotherapeut kijkt naar de onderliggende oorzaken van zowel fysieke als mentale klachten. Je wordt begeleid bij het in contact komen met jezelf en met je omgeving.

Waarom haptotherapie?

  • Persoonlijke groei
  • Lichamelijke klachten met een mogelijke psychosomatische achtergrond
  • Het doormaken van een grote verandering (verlies, trauma, nieuwe levensfase)
  • Identiteitsvragen (wie ben ik, wat wil ik?)
  • Overbelasting (stress, overspannenheid, burn-out)
  • Zelfvertrouwenskwesties (onzekerheid, negatief zelfbeeld)
  • Relationele problemen (partner, familie, vrienden, werk)

Haptotherapie leert je om jouw lichaam te voelen, zowel lichamelijk als op emotioneel niveau. Door je emoties te blokkeren ga je namelijk gespannen bewegen, zowel in je lichaam als in het leven. Dit kan ervoor zorgen dat er fysieke klachten ontstaan of dat je niet goed in je vel zit. De deskundige therapeuten van HaptoMotion zorgen ervoor dat jij weer in contact komt met je lichaam en leert om te voelen. Hierbij kijken wij naar de onderliggende oorzaken van mentale en fysieke klachten. Wij begeleiden je op een persoonlijke manier waardoor je weer in contact kunt komen met jezelf en met je omgeving. Voor puur lichamelijke klachten raden wij oefentherapie Mensendieck aan.

Wat is Haptotherapie?

Haptotherapie gaat over gevoelens en contact maken. HaptoMotion bied je persoonlijke begeleiding in onze praktijk om (weer) in contact te komen met jezelf en je omgeving. De behandeling bestaat uit een combinatie van gesprekken, aanraking, ontspannings- en aandachtsoefeningen, ruimtelijke oefeningen en ervaringssituaties. Jouw lichaam en emoties staan hierbij centraal. Gevoelscontact is de basis voor een goede emotionele ontwikkeling. De therapie draait meer om ervaren en voelen dan dat het op het rationele niveau zit.

Wanneer kies je voor haptotherapie?

Haptotherapie helpt je in verschillende situaties. Door te blijven voelen voorkom je dat je verkrampt en emoties wegstopt. Dit leidt tot persoonlijke groei. Je kunt haptotherapie gebruiken wanneer je een grote verandering meemaakt, bijvoorbeeld doordat er een nieuwe levensfase start of je een verlies of trauma hebt meegemaakt. Ook bij identiteitsvragen en overbelasting biedt haptotherapie de handvatten om antwoorden te vinden. Zo wordt de therapievorm vaak ingezet bij overspannenheid, stress of een burn-out. Mensen met een negatief zelfbeeld en onzekerheid of relationele problemen met de partner, familie, vrienden of op het werk hebben ook veel baat bij haptotherapie.

De haptonomische aanraking

Haptotherapie in onze praktijk in Amsterdam Oost draait om het in contact komen met emoties en de juiste manier vinden om deze mee te dragen. Hierdoor kun jij weer beter in je vel gaan zitten. Door dichter bij jezelf te staan, je gevoel in beweging om te zetten en beter te communiceren leer je om evenwichtiger met diverse situaties om te gaan. Tijdens de therapie kom je er achter wie je in wezen bent. Hierdoor schep je voor jezelf een bewegingsvrijheid die je direct terug ziet in je persoonlijke ontwikkeling maar ook het gezinsleven en je werksituatie. De haptonomische aanraking laat je letterlijk voelen hoe je in je lijf zit. Hierdoor ervaar je hoe je met jouw lichaam en ruimte omgaat. De aanraking geeft inzicht in hoe jij in het leven staat, geeft inzicht in je gevoelsleven en hoe jij jezelf hebt ontwikkeld.

Tarieven

Een behandeling duurt 50 minuten en kost €92,-

Wat andere over ons zeggen

“Na mijn sessies haptotherapie samen met Esther ben ik vaker blij en haast ik nooit meer en dat voelt goed.”

Barbara

HaptoMotion Amsterdam
Niasstraat 5G
1095 TS Amsterdam

Aanwezig:
Maandag: 8:00 – 19:00
Dinsdag: 8:00 – 19:00
Woensdag: 8:00 – 13:00
Donderdag: 8:00 – 19:00

HaptoMotion Muiden
Burgemeester de Raadtsingel 3
1398 BE Muiden

Aanwezig:
Woensdag: 14:00 – 18:00
Vrijdag: 8:00 – 18:00

KvK: 34341363

Lid van vereniging van Haptotherapeuten.
VVH: 508A
Praktijk AGBCode: 07044350
Persoonlijke AGB: 07998882

Algemene voorwaarden
Privacybeleid
Behandelovereenkomst
Beroepscode GZ
Intakeformulier

HaptoMotion praktijk voor oefentherapie

Mellemma website, 2024