Uw praktijk voor haptotherapie in Amsterdam

Je goed voelen begint met 'goed voelen'

Je goed voelen begint met goed voelen

Door middel van Haptotherapie in onze praktijk zorgen wij er voor dat je je goed gaat voelen door letterlijk ‘goed voelen’. Het klinkt zo eenvoudig maar contact maken met je emoties is niet altijd vanzelfsprekend. Omdat je je daar ongemakkelijk bij voelt, omdat je niet weet hoe of omdat je er geen tijd voor hebt. Een natuurlijk gevolg hiervan is het blokkeren van emoties en dat je je gespannen gaat bewegen: zowel in je lijf als door het leven. Misschien zit je daardoor minder goed in je vel of zijn er fysieke klachten aan toe te schrijven.

Een haptotherapeut kijkt naar de onderliggende oorzaken van zowel fysieke als mentale klachten. Je wordt begeleid bij het in contact komen met jezelf en met je omgeving.

Waarom haptotherapie?

 

Wat is haptotherapie

Haptotherapie gaat over gevoelens en contact maken. In onze praktijk gaan wij je persoonlijke begeleiden bij het in contact komen met jezelf en met je omgeving. Door middel van communicatie van mens tot mens, waarbij het lichaam van fundamentele betekenis is. Bovendien is gevoelscontact de basis voor een goede emotionele ontwikkeling.

Haptotherapie is een therapie die meer op het ervaringsniveau zit dan het rationele niveau. Het gaat om een goede balans tussen beide.

Het behandelproces bestaat onder andere uit:

Bij haptotherapie in onze praktijk gaat het om contact maken met je emoties en een manier te vinden om deze te dragen. Dit kan de weg zijn naar lekkerder in je vel zitten. Door je gevoel in beweging te zetten, dichter bij jezelf te staan en beter te communiceren met je omgeving leer je evenwichtiger met situaties om te gaan. Kortom het gaat erom te ontdekken wie je in wezen bent. De bewegingsvrijheid die je teweeg brengt is direct voelbaar in je werksituatie, je gezinsleven en je persoonlijke ontwikkeling.

De haptonomische aanraking

De haptonomische aanraking is er om je letterlijk te laten voelen hoe je in je lijf zit. Het helpt je ervaren hoe je met je eigen lichaam en ruimte omgaat. Het geeft je informatie over je gevoelsleven, inzicht in hoe je in het leven staat en over hoe je je hebt ontwikkeld.

Hoe reageer je in een bepaalde situatie? Hoe moeilijk vind je het om nee te zeggen? Open je je voor de omgeving, of sluit je jezelf af? Wat voelt dichtbij, wat voelt ver af? Voel je een ja of een nee?

De haptonomische aanraking kan bijvoorbeeld steun en bevestiging geven. In onze praktijk in Amsterdam kunnen wij je begeleiden je eigen veerkracht te laten voelen, je eigen kracht en je ruimte.

Voor welke cursus wilt u zich aanmelden?

Voor welke cursus wilt u zich aanmelden?

Een van onze tevreden cliënten:

Door de haptotherapie heb ik geleerd de kracht in mezelf te ontdekken en dichter bij mijn 'ware ik' te komen en te blijven.

Sabina Graafmans

Wil je vrijblijvend geadviseerd worden?