MASSAGES

Massage verbetert de afvoer van afvalstoffen en vocht en verbetert spierherstel. Blessures worden voorkomen en de sporter/persoon is sneller weer actief.

Babymassage

Babymassage versterkt de band met je kindje. Een liefdevolle en bevestigende aanraking geeft een veiliger hechting en het werkt voor baby’s ontspannend en kalmerend. Ze kunnen genieten van de onverdeelde aandacht en aanraking van de vader of moeder. Aanraking speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van baby’s en blijkt zelfs essentieel voor de ontwikkeling van het babybrein, de hechting tussen ouder en kind en het reguleren van het stresssysteem van de baby. De effecten van babymassage zijn een rustiger en diepere slaap, een toename in gewicht en lengte en meer interesse voor hun omgeving. Ook hebben deze baby’s meer plezier in het maken van contact en huilen minder. Masserende ouders vinden dat de band met de baby versterkt werd en dat de massage de eigenwaarde van hen als ouder verhoogde. Er ontstaat meer contact tussen ouder en kind.

Zwangerschapsmassages

Je zwangerschap is een unieke tijd. Het is een mooi en wonderlijk avontuur maar tegelijkertijd ook een grote belasting voor je lichaam en geest.

Hormoonhuishouding

Je hormoonhuishouding verandert en hierdoor worden vrouwen zowel lichamelijk als geestelijk uitgedaagd. De druk op het bekkengebied bemoeilijkt de doorstroom van bloed. Er komt druk op de lymfeklieren en spieren; de huid en banden worden opgerekt. Zwangere vrouwen kunnen verschillende klachten ondervinden zoals: last van nek- & rug spanningen, bekkenklachten, vermoeidheid, vochtophoping en spanning voor de naderende bevalling. Juist dan is het belangrijk om af en toe de aandacht naar binnen te richten en je zwangere lichaam en ongeboren kind bewust te ervaren. Onze zwangerschapsmassage wordt altijd in overleg afgestemd op je specifieke wensen. 

Natuurlijke kalmeringsstoffen

De massage stimuleert de doorbloeding en de afvoer van lymfe- en afvalstoffen en maakt natuurlijke kalmeringsstoffen vrij die rug- en bekkenklachten helpen verminderen en een fijn en ontspannen gevoel teweegbrengen. Tijdens de massage wordt er ook contact gemaakt met het ongeboren kindje wat kalmerend werkt voor moeder en kind en bovenal leuk is.

Bij HaptoMotion werken we met een massagetafel voorzien van een haptonomisch matras. Dit is een comfortabel zacht matras, waar je zowel op je zij als op je rug kan plaatsnemen terwijl je wordt ondersteund door verschillende kussens.

Na je bevalling

Ook na je bevalling kunnen we een kraammassage komen doen. Onze kraammassage stimuleert de doorbloeding en de afvoer van lymfe- en afvalstoffen en maakt natuurlijke kalmeringsstoffen vrij die rug-, bekkenklachten en andere klachten helpen te verminderen en een fijn en ontspannen gevoel teweegbrengen. De kraamtijd is ervoor om verwend te worden, zodat je lichaam zowel fysiek als mentaal weer in balans kan komen.

Esther Hoonhout komt bij je thuis langs. Op deze manier kan je lekker gemasseerd worden in je eigen bed. Je kan bij je kindje blijven en je hoeft niet naar buiten. 

We gebruiken biologische/natuurlijke massageolie omdat dit goed is voor mens en natuur.

Tarieven

Babymassage:
Groepstarief: €80,- per 4 sessies
Individueel: €60,- per sessie

Zwangerschapsmassage en kraammassage
60 minuten: €75,-

Wat anderen over ons zeggen

De massage van Esther gaf me ontspanning en beter contact met mijn kindje.

Barbara

Wil je vrijblijvend geadviseerd worden?

neem contact met ons op

HaptoMotion Amsterdam
Niasstraat 5G
1095 TS Amsterdam

Aanwezig:
Maandag: 8:00 – 19:00
Dinsdag: 8:00 – 19:00
Woensdag: 8:00 – 13:00
Donderdag: 8:00 – 19:00

HaptoMotion Muiden
Burgemeester de Raadtsingel 3
1382 BE Muiden

Aanwezig:
Woensdag: 14:00 – 18:00
Vrijdag: 8:00 – 18:00

Mellemma website, 2021