Uw praktijk voor zwangerschapsmassage in Amsterdam

Zwangerschapsmassage en Babymassage

Je zwangerschap is een unieke tijd. Het is een mooi en wonderlijk avontuur maar tegelijkertijd ook een grote belasting voor je lichaam en geest.

Je hormoonhuishouding verandert en hierdoor worden vrouwen zowel lichamelijk als geestelijk uitgedaagd. De druk op het bekkengebied bemoeilijkt de doorstroom van bloed. Er komt druk op de lymfeklieren en spieren; de huid en banden worden opgerekt.

Zwangere vrouwen kunnen verschillende klachten ondervinden zoals: last van nek- & rug spanningen, bekkenklachten, vermoeidheid, vochtophoping en spanning voor de naderende bevalling. Juist dan is het belangrijk om af en toe de aandacht naar binnen te richten en je zwangere lichaam en ongeboren kind bewust te ervaren. Onze zwangerschapsmassage wordt altijd in overleg afgestemd op je specifieke wensen.

De massage stimuleert de doorbloeding en de afvoer van lymfe- en afvalstoffen en maakt natuurlijke kalmeringsstoffen vrij die rug- en bekkenklachten helpen verminderen en een fijn en ontspannen gevoel teweegbrengen. Tijdens de massage wordt er ook contact gemaakt met het ongeboren kindje wat kalmerend werkt voor moeder en kind en bovenal leuk is.

Bij Haptomotion werken we met een massagetafel voorzien van een haptonomisch matras. Dit is een comfortabel zacht matras, waar je zowel op je zij als op je rug kan plaatsnemen terwijl je wordt ondersteund door verschillende kussens.

We gebruiken biologische/natuurlijke massageolie omdat dit goed is voor mens en natuur.

Onze zwangerschapsmassage wordt uitsluitend gegeven door Esther Hoonhout en Esther Taling.

 

Massage voor of na de zwangerschap

Wat we over de zwangerschapsmassage schrijven geldt natuurlijk ook voor na je bevalling. Je hebt net een topprestatie achter de rug, je kan je voorbereiden op een reeks aan gebroken nachten en je hele leven is in een nieuwe spannende fase.

Bij allerlei handelingen in de kraamtijd kan je een ongemakkelijke houding ervaren, bijvoorbeeld bij het voeden. Je wordt hier moe van, je spieren zijn vermoeid en er kan zelfs spierpijn ontstaan. De meest voorkomende plekken waar je deze spierpijn kan hebben zijn in de onderrug, bovenrug, bilspieren, nek- en schouderspieren, in je armen en de spieren rondom je hoofd. Hierdoor kan je onder anderespierspanningshoofdpijn krijgen.

Onze kraammassage stimuleert de doorbloeding en de afvoer van lymfe- en afvalstoffen en maakt natuurlijke kalmeringsstoffen vrij die rug-, bekkenklachten en andere klachten helpen te verminderen en een fijn en ontspannen gevoel teweegbrengen. De kraamtijd is ervoor om verwend te worden, zodat je lichaam zowel fysiek als mentaal weer in balans kan komen.

Esther Taling of Esther Hoonhout komen bij je thuis langs. Op deze manier kan je lekker gemasseerd worden in je eigen bed. Je kan bij je kindje blijven en je hoeft niet naar buiten.

 

Babymassage

Babymassage versterkt de band met je kindje. Een liefdevolle en bevestigende aanraking geeft een veiliger hechting en het werkt voor baby’s ontspannend en kalmerend. Ze kunnen genieten van de onverdeelde aandacht en aanraking van de vader of moeder. Aanraking speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van baby’s en blijkt zelfs essentieel voor de ontwikkeling van het babybrein, de hechting tussen ouder en kind en het reguleren van het stresssysteem van de baby. De effecten van babymassage zijn een rustiger en diepere slaap, een toename in gewicht en lengte en meer interesse voor hun omgeving. Ook hebben deze baby’s meer plezier in het maken van contact en huilen minder. Masserende ouders vinden dat de band met de baby versterkt werd en dat de massage de eigenwaarde van hen als ouder verhoogde. Er ontstond meer contact tussen ouder en kind.

We geven de babymassage zowel in groepjes als individueel (voor één of beide ouders samen).

De eerst volgende cursusdagen zijn:
– 10 januari 2018 (VOL)
– 14 februari 2018
– 14 maart 2018
Data hierna volgt nog!
De cursus wordt gegeven bij de Boezemvriend. Klik hier voor meer info van De Boezemvriend

Voor welke cursus wilt u zich aanmelden?

Voor welke cursus wilt u zich aanmelden?

Een van onze tevreden cursisten:

Quote van een tevreden cursist

naam tevreden cursist

Wil je vrijblijvend geadviseerd worden?