Over HaptoMotion

Esther Hoonhout

HaptoMotion is opgericht door Esther Hoonhout. “Als tiener heb ik ervaren hoe het is om op internationaal topniveau te sporten. Hoe het is om continu het beste van jezelf naar boven te kunnen halen en met de bijbehorende druk om te leren gaan. Zo kwam ik al op jonge leeftijd in aanraking met professionele fysieke en mentale coaching.

Sinds 2000 startte ik vanuit de interesse voor het begeleiden van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling als oefentherapeut Mensendieck. Wat ik in de praktijk zag, is dat fysieke klachten niet altijd alleen fysieke maar vaak ook mentale oorzaken hebben. Omdat ik altijd gefascineerd ben door wat iemand beweegt – in letterlijke én figuurlijke zin – was haptotherapie een natuurlijke volgende stap in mijn carrière.

Haptonomie gaat over de lichamelijke en emotionele beleving. Dat is iets wat altijd in beweging is, omdat het leven je telkens weer een andere uitdaging biedt. Het leven wordt gevormd door de dingen die je raken.

Tijdens de therapie probeer ik een sfeer te creëren waarbij er open en intiem contact ontstaat. Waarbij ik geraakt kan worden door iemands verhaal en door het contact dat wij samen maken.

Ik houd ervan om in beweging te komen. In de grote zin van het woord: persoonlijke ontwikkeling, de regie nemen over je eigen leven en de tegenslagen leren dragen door je eigen flexibiliteit en veerkracht te voelen.”

U kunt terecht bij Esther voor:

David Treur 

David is Oefentherapeut Mensendieck en sportmasseur bij Haptomotion. Ik ben afgestudeerd als Oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam in 2015. Tijdens de opleiding heb ik onder andere stage gelopen bij Haptomotion en heb ik mijn afstudeerstage afgerond in het Leids Universitair Medisch Centrum. Naast Haptomotion ben ik ook werkzaam bij Plexus Fysiotherapie, Roda ’23(voetbalclub) en Orthoparc (orthopedische kliniek). Als oefentherapeut Mensendieck ben ik gespecialiseerd in houdings –en bewegingsproblematiek van het lichaam. Deze problemen kunnen ontstaan door dagelijkse activiteiten zoals werk en sport.

Naast oefentherapie Mensendieck heb ik de opleiding tot sportmassage gevolgd. Zelf voetbal ik op dit moment en heb ik in mijn jeugd meerdere sporten beoefend en ik heb daarom affiniteit met sport. Hierdoor heb ik ervaren hoe het is om bewust om te gaan met je lichaam in combinatie met prestatie leveren. Ook heb ik ervaren hoe het is om klachten of blessures te krijgen door lichamelijke belasting. De combinatie van oefentherapie met sportmassage zorgt ervoor dat de patiënt optimaal kan belasten tijdens sportactiviteiten, maar ook in het dagelijks leven. Veel klachten worden veroorzaakt vanuit een ongunstige houding, overbelasting of belastbaar bewegingspatroon van het lichaam tijdens het sporten of bewegen.

Het vroegtijdig opsporen van klachten of blessures is een eerste stap naar het verminderen van de belasting en uiteindelijk de balans van het lichaam verbeteren. Tijdens de behandeling gaat u aan de slag met specifieke oefeningen gericht op de sport of beweging en het verbeteren van de houding. Met uiteindelijk het doel om optimaal uw lichaam te gebruiken en om klachten of blessures in het vervolg te voorkomen.

U kunt terecht bij David voor:

haptotherapie

Een van onze tevreden cliënten:

“Dankzij de goede begeleiding bij Haptomotion, heb ik het hardlopen niet op hoeven geven. Mijn hernia is nu onder controle en ik ben weer aan het trainen. De oefentherapie is hierbij cruciaal geweest; met mijn nieuw aangeleerde houding heb ik geen klachten meer.”

Michiel

Heb je een vraag of wil je gewoon iets kwijt?