Relaties in beweging

Relatie Begeleiding

Haptotherapie gaat over voelen, over contact maken. In het geval van relatieproblemen proberen we het vermogen om oprecht en liefdevol contact aan te gaan te herstellen. Dit doen we door beter in contact te komen met eigen gevoelens en behoeftes.

Welke relatie je ook hebt (werk, liefde, familie, vrienden), deze kan altijd onder druk komen te staan. Irritaties, ruzies, het verwerken van een trauma of verlies, een nieuwe gezinssituatie of een veranderde gezinssamenstelling.

Meestal kom je er zelf uit, maar soms lukt dit niet. Je durft je niet meer te uiten, je gevoel van veiligheid is weg. Hierdoor ontstaat er vaak afstand tussen beide partijen. Door ervaringsgerichte oefeningen worden de relatieproblemen tastbaar en voelbaar gemaakt.

Ik maak beide partijen bewust van welk gedrag of welke beleving de relatie verstoort. We brengen een veranderingsproces op gang en de aandacht kan worden gericht op ieders mogelijkheden om anders met zichzelf en de relatie partner om te gaan.

Het doel is dat er een gevoel van nieuwe openheid en veiligheid ontstaat. Dit proces zorgt ervoor dat de relatie in beweging komt en je elkaar weer vindt.

Elke situatie is anders dus neem vooral contact met me op, dan bespreken het samen en maken we een plan van aanpak.

Neem contact met ons op