Zwangerschapsmassage

Je zwangerschap is een unieke tijd. Het is een mooi en wonderlijk avontuur maar tegelijkertijd ook een grote belasting voor je lichaam en geest.

Je hormoonhuishouding verandert en hierdoor worden vrouwen zowel lichamelijk als geestelijk uitgedaagd. De druk op het bekkengebied bemoeilijkt de doorstroom van bloed. Er komt druk op de lymfeklieren en spieren; de huid en banden worden opgerekt. Zwangere vrouwen kunnen verschillende klachten ondervinden zoals: last van nek- & rug spanningen, bekkenklachten, vermoeidheid, vochtophoping en spanning voor de naderende bevalling. Juist dan is het belangrijk om af en toe de aandacht naar binnen te richten en je zwangere lichaam en ongeboren kind bewust te ervaren. Onze zwangerschapsmassage wordt altijd in overleg afgestemd op je specifieke wensen.

De massage stimuleert de doorbloeding en de afvoer van lymfe- en afvalstoffen en maakt natuurlijke kalmeringsstoffen vrij die rug- en bekkenklachten helpen verminderen en een fijn en ontspannen gevoel teweegbrengen.Tijdens de massage wordt er ook contact gemaakt met het ongeboren kindje wat kalmerend werkt voor moeder en kind en bovenal leuk is.

Bij Haptomotion werken we met een massagetafel voorzien van een haptonomisch matras. Dit is een comfortabel zacht matras, waar je zowel op je zij als op je rug kan plaatsnemen terwijl je wordt ondersteund door verschillende kussens.

Ook na je bevalling kunnen we een kraammassage komen doen. Onze kraammassage stimuleert de doorbloeding en de afvoer van lymfe- en afvalstoffen en maakt natuurlijke kalmeringsstoffen vrij die rug-, bekkenklachten en andere klachten helpen te verminderen en een fijn en ontspannen gevoel teweegbrengen. De kraamtijd is ervoor om verwend te worden, zodat je lichaam zowel fysiek als mentaal weer in balans kan komen.

Esther Hoonhout komt bij je thuis langs. Op deze manier kan je lekker gemasseerd worden in je eigen bed. Je kan bij je kindje blijven en je hoeft niet naar buiten.

We gebruiken biologische/natuurlijke massageolie omdat dit goed is voor mens en natuur.

Onze zwangerschapsmassage wordt uitsluitend gegeven door Esther Hoonhout.

Aanmelden