De Vondelgames 2016, wat was het leuk! (en zwaar…)

Vondelgames-juni-2016001

Het verhaal van een doorzetter!

Ik heb mee gedaan aan de Vondelgames 2016 in het Vondelpark van Amsterdam. Eén dag waarin meerdere wedstrijden worden georganiseerd voor kinderen met een beperking, waaronder ik zelf ook. Ik heb cerebrale parese en heb moeite met lopen en eigenlijk wel alle bewegingen en activiteiten waar spierkracht bij nodig is.

Bij de Vondelgames wordt er ook geld opgehaald voor onderzoek naar kinderrevalidatie. Er zijn wedstrijden waarbij er wordt gefietst, hardgelopen en normaal wordt gewandeld. Iedereen mag meedoen aan elke wedstrijd.

Ook dit jaar was het weer onwijs druk en leuk! Ik vond het een super dag waarbij iedereen kwam kijken. Er werden heel veel foto’s gemaakt en iedereen moedigde ons aan. Er werd geklapt en gejuicht toen ik over de finish ging. Het was geweldig omdat het ook nog lekker weer was en papa en mama kwamen kijken. Ik heb ervan genoten, ondanks dat het heel zwaar was. Ik ben bijna een week moe geweest van deze dag maar ik heb er veel plezier aan beleefd!

 

Volgend jaar weer!

Dit is het verhaal van een meisje die al jaren lang onder behandeling is bij Haptomotion en wordt begeleidt door David Treur. Zij heeft deelgenomen aan de Vondelgames om een aantal redenen.  Aangezien ze zelf een aangeboren beperking heeft past zij binnen de doelgroep van de Vondelgames. Daarnaast is ze een enorme doorzetter en wil altijd actief ergens aan deelnemen. Ten slotte moet iedereen constant doelen stellen voor zichzelf om jezelf uit te dagen en om het leven interessant te maken en te houden.